امروزه بسیاری از فعالیت های سازمانها، بصورت الکترونیکی انجام می شود و کسب و کارهای زیادی در فضای مجازی فعالیت می کنند. این موضوع نقش دیتای الکترونیکی را در ماموریت سازمان ها حایز اهمیت می سازد
از آنجا که دادهها رکن اصلی صنعت فناوری اطلاعات را تشکیل میدهند، مهمترین وظیفه مدیران مراکزداده هر سازمان حفظ، نگهداری و مدیریت اطلاعاتی است که به طور مداوم بر میزان و تنوع آن افزوده میشود. از چالشهای اصلی مدیریت شبکه ارتباطی و ذخیرهسازی داده میتوان به حفظ امنیت دادهها، کارایی و ظرفیت سیستم ذخیرهسازی دادهها، نحوه تهیه نسخه پشتیبان و ابزار مدیریتی مناسب اشاره کرد
روشهای سنتی نگهداری دادهها به صورت مجزا در سرویسدهندههای دیگر مختلف جوابگوی روند رو به رشد دادههای سازمان نیست. در معماری نوین مراکزداده برای سهولت مدیریت و حفظ امنیت، با طراحی زیرساخت مناسب، دادهها را در تجهیزات تخصصی ذخیرهسازی نگهداری مینمایند و ضمنا امکان تهیه نسخه پشتیبان را به صورت خودکار در مکان فیزیکی دیگری فراهم میسازند.
تجربه نشان می دهد بصورت معمول بیش از نیمی از سرمایه گذاری سازمانهای متوسط و بزرگ در بخش تجهیزات اکتیو یک مرکز داده، در مورد موضوع ذخیره سازی و ایمن سازی دیتا صورت میپذیرد.
یکی از اصلی ترین انتظارات در تجهیزات ذخیره سازی این است که نسبت به کارکرد مورد انتظار، سرعت بالا و مناسبی داشته باشند.
یکی از انتظارات مهم از دستگاه ذخیره سازی این است که مکانیزم های مناسبی در جهت افزایش سطح دسترس پذیری پشتیبانی کند.
دستگاه ذخیره سازی میبایست مکانیزمهای مناسبی جهت حفظ سلامت داده داشته باشد.
سازگاری محصولات ذخیره سازی با پروتکل ها، محصولات و وندورهای مورد نیاز فاکتور مهمی محسوب می شود.
حجم بالای اطلاعات سازمانها ممکن است موجب شود هزینه تجهیزات ذخیره سازی مورد استفاده در مرکز داده سازمان بسیار بالا باشد.
استفاده از جدیدترین و به روز ترین تجهیزات و نرم افزارهای ذخیره سازی اطلاعات
منظور ازاین معماری این است که تمامی بخش های سختافزاری محصول، به کنترلر یا کنترلر های مشترکی متصل می شوند. به عنوان مثال محصولات EMC Unity و HPE MSA هر دستگاه دارای دو کنترلر است که تمامی دیسک ها و قطعات سخت افزاری دستگاه به این دو کنترلر متصل می شوند. کل دستگاه از طریق کارتهای ارتباطی که روی کنترلر ها نصب شده است به دنیای خارج متصل می شوند.این معماری به معماری تک نود نیز معروف است. دیتای تبادلی بین سرورها و دستگاه ذخیره سازی ، ابتدا به یک (یا هر دو) کنترلر وارد شده، سپس در دیسکهای دستگاه ذخیره سازی قرار می گیرند. هنگام توسعه ظرفیت دستگاه، تمام دیسک های جدید به همان یک (دو) کنترلر مشترک متصل خواهند شد.
در این معماری، دستگاه شامل چند نود سخت افزاری مجزا است. این نودها به یکدیگر متصل شده، مجموع این چند نود با کمک همدیگر یک دستگاه ذخیره سازی را تشکیل می دهند. هر نود بصورت مجزا دارای کنترلر و کارتهای ارتباطی جهت ارتباط با دنیای خارج است. در این معماری، دیتای تبادلی بین سرورها و دستگاه ذخیره سازی، بین نود های مختلف پخش می شود. در هنگام توسعه ظرفیت دستگاه نیز میبایست نود های مختلف به نسبت ( و بر اساس توصیه های خود محصول) توسعه پیدا کنند.